Profiteer van gebruiksvriendelijke geavanceerde analytics met geweldige klantenservice – stap over van Adobe Analytics naar Piwik PRO

Kies een scherp geprijsd bedrijfsplatform dat u nauwkeurige inzichten, meerdere integraties, verschillende hosting-opties en privacy-naleving biedt

Waarom u Piwik PRO zou overwegen

Geavanceerde, gebruiksvriendelijke analytics

Stap over op een flexibel platform dat moeiteloos sessies en gebeurtenissen afhandelt. Gebruik alle gebeurtenissen in geavanceerde rapporten, zoals trechters en gebruikersstromen. Werk met toegankelijke analytics zonder de hulp van technische teams om alle functies te gebruiken en het platform correct in te stellen.

Nauwkeurige en betrouwbare gegevens

Profiteer van een goed presterend product dat klaar is om miljarden acties uit te voeren met gegevens die bijna in real-time vernieuwd worden. Pas de gegevensverzameling aan uw behoeften aan en handel op basis van gegevens met aanpasbare rapporten, dashboards en integraties.

Eenvoudige naleving van privacy- en veiligheidsvoorschriften

Verzamel gegevens volledig conform de privacywetgeving, waaronder AVG, HIPAA, CCPA en TTDSG. Naleving gaat vlekkeloos met een geïntegreerde Consent Manager en eenvoudige privacy-instellingen die beschikbaar zijn via de UI. Verzamel meer gegevens met anonieme gegevens terwijl u de privacy van de gebruiker respecteert.

Uitstekende klantenservice

Krijg deskundig advies van een persoonlijke accountmanager en een technisch team: gepersonaliseerde onboarding, productimplementatie en training. Overleg met onze experts om er zeker van te zijn dat u de meest waardevolle inzichten over uw bedrijf verzamelt.

Verschillende productintegraties

Verbind analytics met verschillende onderdelen van uw technologiestapel, waaronder tools voor gegevensvisualisatie, BI-software en het Google-ecosysteem. Gebruik het Customer Data Platform om eenvoudig gegevens te integreren en te activeren in Hubspot, Slack, Mailchimp, Facebook Ads en meer.

Meer hosting-opties

Sla uw gegevens op waar u maar wilt: in een van de zes openbare cloudlocaties, een van de meer dan 60 privécloudregio’s van Azure of in uw eigen cloudabonnement. U kunt daarnaast ook EU-servers van Elastx en Orange gebruiken.

Highlights van het product

Eenvoudige implementatie

Analyseer gegevens snel en moeiteloos. Implementeer Piwik PRO met één enkele trackingtag. Configureer vervolgens uw gegevensverzameling met een tag manager om uw bestaande tags en gegevenslaag in te stellen.

Goed geïntegreerde productsuite

Krijg een geavanceerde, specifiek geïntegreerde productstack met een Tag Manager en Consent Manager. Gebruik ons Customer Data Platform om profielen te verzamelen, te segmenteren en te activeren of ze naar bestemmingen van derden te sturen.

Gebruiksvriendelijke rapporten en dashboards

Profiteer van een intuïtief platform om het maximale uit uw gegevens te halen. Werk met inzichtelijke aangepaste en standaardrapporten over publiek, gebruikte technologieën, bronnen van verkeer en nog veel meer.

Onbewerkte gegevens zonder steekproeven met krachtige integratiemogelijkheden

Werk met een volledige set gegevens. Gebruik inzichten uit analytics in meer contexten dankzij toegang tot onbewerkte gegevens, een API, integraties met BI, A/B-testen, e-mailmarketing en marketingautomatiseringstools en andere onderdelen van uw technologiestapel.

Grootschalige gegevensverzameling

Piwik PRO’s moderne backend is gebouwd voor moeiteloos opschalen naar hoge gegevensvolumes en verkeerspieken. Werk met de meest relevante gegevens en rapporten die binnen enkele seconden worden verwerkt.

Ontworpen voor de behoeften van uw bedrijf

Kies een analytics-partner die de beste gegevensbeveiliging en privacyprocedures hanteert. Piwik PRO is een ISO 27001-gecertificeerd bedrijf en ons platform heeft een SOC 2 type II-certificering.

Profiteer van de voordelen van Piwik PRO en haal moeiteloos alles uit uw gegevens

Piwik PRO biedt moderne rapportage en belangrijke functionaliteiten, kant-en-klaar geleverd. Bekijk wat u nog meer kunt doen met ons platform:

Adobe Analytics Piwik PRO Enterprise
Gebruiksgemak
Naleving van privacy- en veiligheidsvoorschriften
Productmogelijkheden
Klantenservice
Prijs
Cloudhosting
geselecteerd datacenter: Duitsland, Nederland, Frankrijk, Zweden, de VS of Hongkong
Privécloudhosting
geselecteerd datacenter: een van de meer dan 60 Azure-regio’s, Orange Cloud in Frankrijk of Elastx in Zweden
On-premises hosting (in uw eigen abonnement)
Naleving van AVG, CCPA, TTDSG
HIPAA-naleving
geldt voor Adobe Analytics, Adobe's Customer Journey Analytics is HIPAA-conform
Standaardrapportage
Reports & Analytics wordt in december 2023 uitgefaseerd
Vernieuwing van gegevens 45-120 min ~30 min
Geavanceerde anonimisering van gegevens
niet kant-en-klaar geleverd, kan worden geïmplementeerd met gegevensverzameling
Integratie met Google Ads en Search Console
Integraties met BI-tools
(alleen via BigQuery)

(PowerBI, Looker Studio, Tableau)
Consent Manager-integratie
Integratie met Customer Data Platform
verkrijgbaar als extra product
Lees gedetailleerde vergelijkingen tussen Piwik PRO en Adobe Analytics

Wat onze klanten over ons zeggen

“De belangrijkste reden waarom we naar Piwik PRO zijn overgestapt was om alles door iemand te laten beheren en niet zelf voor het open-source gebeuren te hoeven zorgen. Het tweede belangrijkste, afgezien van de technische ondersteuning, was de wetenschap dat we in goede handen zijn. We konden contact opnemen met het Piwik PRO-team wanneer er iets was waar we niet zeker van waren, en we kregen altijd snel antwoord.”

Ingo Haupt
CEO van Three Palms Media

“In de eerste dagen van de uitbraak waren we bezorgd over de prestaties van het platform, maar het Piwik PRO-team zat er bovenop en zorgde ervoor dat alles goed werkte. Ze schaalden snel op waar nodig – wat betreft gegevensverzameling – maar zorgden er ook voor dat we die enorme hoeveelheden gegevens konden analyseren door het platform soepel te laten draaien. Dat was een grote hulp voor onze analisten en andere afdelingen. We zijn blij dat het nieuwe platform ons de prestaties biedt die we nodig hebben om waardevolle gegevens te verkrijgen.”

Martijn Warmoeskerken
Senior adviseur Communication Research. Dienst Publiek en Communicatie van de Nederlandse Rijksoverheid

“Het algemene gevoel van het platform overtuigde ons al snel om Piwik PRO te gebruiken. Na enkele demosessies raakten we echt vertrouwd met het platform. Het was vergelijkbaar met wat we kenden van Google Analytics en toen we dieper keken, ontdekten we alles wat we zochten: diepgaande UTM-tracking, een gebruiksvriendelijke Tag Manager, Consent Manager en alle soorten rapporten die we nodig hadden. We wisten dat we Piwik PRO zonder grote problemen konden invoeren in al onze entiteiten.”

Kay Beutling
Digitaal projectmanager bij DKMS

Vraag een demo aan

Stuur ons uw vraag, wij beantwoorden u binnen 48 uur!

Deze informatie wordt alleen gebruikt om contact met u op te nemen. Voor details, zie ons privacybeleid.

Lees hier meer over onze prijsplannen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om over te schakelen van Adobe Analytics naar Piwik PRO?

De compatibiliteit van de tag- gegevenslagen, de intensieve ondersteuning en de gespecialiseerde training maken de overschakeling voor u zo eenvoudig mogelijk. In de meeste gevallen duurt het hele proces ongeveer vier weken.

Hoe moet ik alles instellen in Piwik PRO om mijn website te kunnen volgen?

Met het Piwik PRO Enterprise-abonnement zorgt ons technische team ervoor dat uw Piwik PRO werkt en klaar is om gegevens over uw bezoekers te verzamelen. Als u vragen heeft, kunt u ook contact opnemen met de aan u toegewezen accountmanager en uitgebreide helpdesk-artikelen bekijken.

Wat zijn de maandelijkse hitlimieten van Adobe Analytics en Piwik PRO?

In Adobe Analytics zijn gegevenslimieten gebaseerd op uw abonnement. Dit geldt echter voor alle hits en niet alleen voor rapportagetools. U dient extra te betalen als u de limieten overschrijdt. In Piwik PRO Enterprise ligt de limiet boven 1B.

Met Piwik PRO kunt u beslissen of u op 100% van uw gegevens wilt werken of dat u gegevenssampling wilt inschakelen om de snelheid van rapporten voor websites met veel verkeer te verbeteren. Er is geen gegevenssampling in Adobe Analytics, behalve voor geselecteerde Audience Manager-rapporten.

Wat zijn de verschillen tussen de prijsniveaus van Adobe Analytics en Piwik PRO?

Adobe Analytics biedt geen gratis productversie. Het is één van de duurste oplossingen op de markt. De kosten van AA kunnen beginnen bij $ 100.000, afhankelijk van hoeveel hits u elk jaar krijgt. AA biedt drie verschillende oplossingen, afhankelijk van uw behoeften en gebruik. Piwik PRO biedt een gratis Core-abonnement en een betaald Enterprise-abonnement. Ga naar onze pagina met prijzen om meer te lezen over de prijzen van Piwik PRO en een offerte aan te vragen.

Op welke manier verzamelt en verwerkt Piwik PRO de gegevens anders dan Adobe Analytics? Waarom zorgt Piwik PRO's privacybenadering ervoor dat er voldaan wordt aan datavoorschriften zoals AVG, CCPA en HIPAA?

Adobe Analytics is een Amerikaans bedrijf dat gegevens verzamelt en opslaat op de servers van Adobe. U moet hiermee rekening houden bij het beoordelen van uw nalevingsrisico's. Met Piwik PRO bewaart u uw gegevens in een gekozen datacenter of in uw eigen cloudabonnement met een van onze gecertificeerde cloudproviders. U kiest zelf wanneer en hoe u gegevens deelt, als u dat al doet.

Het Enterprise-abonnement biedt cloudhosting en privécloud, met meer dan 60 hostinglocaties over de hele wereld, ook in de EU. U kunt kiezen voor een privécloud (speciale database) die serverbronnen deelt met cliënten, maar analytische gegevens gescheiden houdt, wat een extra beveiligingslaag biedt in vergelijking met de openbare cloud. Een andere optie is een privécloud (speciale hardware) die alle serverbronnen en analytische gegevens gescheiden bewaart, waardoor het een speciale oplossing is voor elke cliënt.

U kunt ook kiezen voor de on-premises optie en de gegevens hosten in uw eigen cloud-abonnement bij een van onze gecertificeerde providers.

Piwik PRO ondersteunt ook uw naleving van AVG en CCPA door u een speciale toestemmings- en gegevensverzoekmanager te bieden. Piwik PRO bevat ook HIPAA-gerelateerde functies. Met Piwik PRO kunt u een BAA ondertekenen om alle soorten PHI naar uw analytische instellingen te sturen. U hoeft de identificatie van PHI niet zelf te verwijderen.

Adobe Analytics staat niet vermeld als HIPAA-ready op de site van Adobe. Dit betekent dat Adobe geen BAA met u tekent om Adobe Analytics te gebruiken.

Lees hier meer: Vergelijking van Piwik PRO met Adobe Analytics: Vergelijking van analyseplatforms voor bedrijven

Hoe houdt Piwik PRO statistieken van websites bij zonder persoonsgegevens te verzamelen?

Piwik PRO biedt drie methoden om niet-persoonlijke gegevens te verzamelen:

  • Anoniem volgen met cookies en sessiegegevens - verzamelt sessiestatistieken zonder gebruik te maken van persistente gebruikersidentificatoren. Deze methode kan worden gebruikt als alternatief voor opt-in tracering, wanneer een bezoeker uw verzoek om toestemming negeert of afwijst.
  • Anoniem volgen zonder cookies maar met sessiegegevens - verzamelt sessiestatistieken met behulp van een kortstondige sessie-id die elke 30 minuten roteert. Deze methode kan ook worden gebruikt als alternatief voor opt-in tracering, wanneer een bezoeker uw verzoek om toestemming negeert of afwijst.
  • Anoniem volgen zonder cookies of sessiegegevens - verzamelt gebeurtenisstatistieken zonder gebruik te maken van bezoekers- of sessie-identificatoren, en koppelt de gebeurtenissen niet aan een gebruiker of sessie.
  • Alle drie de methoden zijn optioneel en zijn een goed alternatief voor de standaard alleen-opt-in tracering.

    Lees dit artikel voor meer informatie.

Hoe kunt u met Piwik PRO de gegevens van marketingpagina's, applicaties en zones na aanmelding met elkaar verbinden om de volledige customer journey te reconstrueren?

Met Piwik PRO hebt u volledige controle over uw gegevens en kunt u de privacy en veiligheid ervan garanderen. Hierdoor kunt u unieke gebruikersidentificatie (zoals e-mailadressen) en gevoelige gegevens verzamelen van zones na aanmelding van uw websites (zoals e-platformen voor gezondheidszorg of transactionele pagina’s). Met deze techniek kunt u het hele traject van een bezoeker reconstrueren, met alle sessies en touchpoints. Lees er hier meer over.