Haal meer gegevens uit meer bronnen – schakel over van Google Analytics

De privacy- en veiligheidsbenadering van Piwik PRO geeft u meer flexibiliteit bij het analyseren: toestemming, gegevenscontrole, persoonlijke gegevens, post-login-gebieden, niet-gesampelde onbewerkte gegevens en meer

Hoe Piwik PRO Google Analytics (gratis en 360) overtreft

Naleving van privacy en veiligheidsvoorschriften

Verzamel gegevens met volledige inachtneming van de wetgeving inzake privacy en veiligheid, waaronder AVG, CCPA en HIPAA. Maak naleving gemakkelijker met een geïntegreerde Consent Manager en gegevensverzoeken.

Meer gegevens over uw publiek

Ontvang tot 70% meer gegevens* zonder de privacy van de gebruiker te schenden. Gebruik software die niet wordt tegengehouden door advertentieblokkers en waarmee u gegevens op sessieniveau kunt verzamelen over bezoekers die uw verzoek om toestemming weigeren of negeren.

Volledige controle over gegevens en de locatie ervan

Sla gegevens op op veilige cloudservers in de EU. Upgrade naar het Enterprise-abonnement en kies uit 4 publieke cloudlocaties, meer dan 60 private cloudlocaties of uw eigen servers. Behoud altijd de controle over uw gegevens.

De volledige customer journey

Analyseer het gebruikersgedrag op websites, apps, SPA’s en zelfs beveiligde zones na aanmelding, terwijl alle privacymaatregelen in acht worden genomen. U hoeft geen gegevens over sessies en platforms meer aan elkaar te rijgen.

Geen hitlimieten, ongesamplede en onbewerkte gegevens

Werk met een volledige verzameling gegevens over uw bezoekers, niet alleen met een sample. Gebruik analytische gegevens in meer contexten dankzij integraties met BI-tools en toegang tot onbewerkte gegevens.

Intensieve klantenservice

Krijg hulp van een speciale accountmanager en een technisch team: gepersonaliseerde onboarding, productimplementatie, training en extra professionele dienstverlening voor aangepaste add-ons.

* Beschikbaar met het Piwik PRO Enterprise-abonnement

Snel aan de slag na de overstap

Eenvoudige implementatie

Implementeer ons platform met één enkele traceringstag. Configureer vervolgens uw gegevensverzameling met een tag manager die op dezelfde manier is ingesteld als de Google Tag Manager (gebruik uw bestaande tags en gegevenslaag).

Gratis abonnement & flexibele prijsniveaus

Gebruik het Core-abonnement gratis of upgrade naar het op maat gemaakte Enterprise-abonnement. Uw prijs wordt aangepast aan het dataverkeer, uw hostingvoorkeuren en het niveau van de gewenste klantenservice.

Vertrouwde omgeving, vertrouwde taal

U hoeft niet opnieuw alles te leren. Gebruik een analytics-platform op basis van dezelfde analytics-concepten en met een vergelijkbare UI als Google Analytics. De UI is ook volledig beschikbaar in het Nederlands.

Veilige integratie met Google Ads en Search Console

Krijg toegang tot rapporten van Google Ads en Google Search Console zonder uw gegevens te delen met het Google-ecosysteem.

Gebruikersvriendelijke aangepaste rapporten

Maak aangepaste rapporten en dashboards van alle mogelijke dimensies en metrische gegevens met een moderne drag-and-drop editor.

Flexibele prijsniveaus

Uw prijs wordt aangepast aan het dataverkeer, uw hostingvoorkeuren en het niveau van de gewenste klantenservice.

Ontvang de voordelen van Piwik PRO zonder belangrijke functies te verliezen

Piwik PRO biedt alle belangrijke functionaliteiten van Google Analytics, zoals event tracking, metrische gegevens van sessies en aangepaste dimensies. Bekijk wat u nog meer kunt doen met Piwik PRO:

Piwik PRO Core (gratis) Piwik PRO Enterprise Google Analytics Google Analytics 360
Berekende metrische gegevens
Geavanceerde funnels
User flow-rapporten
Rapporten op maat
Intuïtieve drag-and-drop rapport editor
Toekenning via meerdere kanalen
Meta-sites
Volledige integratie met Google Ads, Search Console en Google Tag Manager
Toegang tot onbewerkte gegevens
Geïntegreerde Consent Manager
Geïntegreerde Tag Manager
Integratie met Customer Data Platform
Speciale accountmanager en speciaal ondersteuningsteam
Bekijk gedetailleerde vergelijkingen tussen Piwik PRO en Google Analytics (gratis en 360)

Wat onze klanten in de Benelux over ons zeggen

“Piwik PRO Analytics Suite is een soort monitoringssysteem dat ons laat zien of dingen werken zoals we willen dat ze werken. Voor ons is het vooral belangrijk om te zien welke delen van de website van het museum mensen bezoeken. Dit biedt ons een overzicht van het bezoekersgedrag en met deze informatie weten we waar we aan moeten werken om de educatieve rol van het museum te ondersteunen.”

Gerrit Netten
Projectleider digitale projecten bij Anne Frank Huis

“Piwik PRO Analytics Suite is een goede keuze voor overheidsorganisaties. We hebben het vertrouwen dat de gegevens die we verzamelen echt veilig zijn, met de goed ingestelde privacycontroles. De interface is eenvoudig, onze analisten kunnen snel alle gegevens krijgen die ze nodig hebben, en met de API kunnen ze de onbewerkte gegevens gebruiken om de analyse verder uit te diepen. Het platform stelt ons echt in staat om uit te groeien tot een meer gegevensgestuurde organisatie.”

Martijn Warmoeskerken
Senior adviseur Communication Research Dienst voorlichting en communicatie van de Nederlandse regering

“We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe tool om veiligheids- en privacyredenen. Omdat we de gegevens van onze klanten niet wilden delen met derde partijen, vooral niet als die niet in Europa gevestigd zijn, was Google Analytics geen optie. Piwik PRO was het enige platform dat volledig aan onze behoeften voldeed (…)”

Erik van der Kooij
Head of Digital, XS4ALL

Vraag een persoonlijke demo aan

Stuur ons uw vraag, wij beantwoorden u binnen 48 uur!

Deze informatie wordt alleen gebruikt om contact met u op te nemen. Voor details, zie ons privacybeleid.

Geïnteresseerd in het gratis Piwik PRO Core-abonnement? Maak uw account aan

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om over te schakelen van GA naar Piwik PRO?

De gelijkenissen tussen de UI’s van Google Analytics en Piwik PRO, de compatibiliteit van de gegevenslagen, de toegewijde ondersteuning, de training (Enterprise) en het gedetailleerde onboardingmateriaal (Core) maken de overgang zo eenvoudig mogelijk. In de meeste gevallen duurt het hele proces tussen 1 en 4 weken.

Hoe weet ik hoe ik alles moet instellen in Piwik PRO om mijn website te kunnen volgen?

Met het Enterprise-abonnement zorgt ons technische team ervoor dat uw Piwik PRO operationeel is en klaar om gegevens over uw bezoekers te verzamelen. Als u vragen heeft, kunt u ook contact opnemen met uw speciale accountmanager en uitgebreide helpdesk-artikelen bekijken. De gebruikers van het Piwik PRO Core-abonnement kunnen gebruikmaken van de gedetailleerde documentatie van het helpcentrum of van ons community forum.

Wat zijn de maandelijkse hitlimieten van Google Analytics, Google Analytics 360 en Piwik PRO?

De hitlimiet van gratis Google Analytics is 10M. Met Piwik PRO Core is dit 500K. In Google Analytics 360 en in Piwik PRO Enterprise ligt de limiet hoger dan 500M. Google Analytics 360 schakelt echter automatische gegevenssampling in na 100M hits, terwijl u met Piwik PRO werkt met 100% van uw gegevens.

Wat zijn de verschillen tussen de prijsniveaus van Google Analytics en Piwik PRO?

Met Google Analytics kunt u een gratis productversie gebruiken of upgraden naar Google Analytics 360 voor een prijs die vaak begint bij $150K. Piwik PRO biedt u het gratis Core-abonnement en flexibelere prijsniveaus, waardoor u meer waar krijgt voor uw geld. Bezoek onze prijzenpagina voor een offerte.

Op welke manier verzamelt en verwerkt Piwik PRO de gegevens anders dan Google Analytics? Waarom kunnen we met deze aanpak eenvoudiger voldoen aan gegevensvoorschriften, zoals AVG, CCPA en HIPAA?

Google Analytics bewaart uw gegevens op verschillende serverlocaties en gebruikt ze om haar eigen producten, zoals Google Ads, te verbeteren. Met Piwik PRO, slaat u uw gegevens op in een datacenter van uw keuze of op uw eigen servers. U kiest zelf wanneer en hoe u gegevens deelt, als u dat al doet. Het Core-abonnement is momenteel beperkt tot cloudhosting in Duitsland. Het Enterprise-abonnement biedt publieke en private cloudhosting over de hele wereld, evenals de optie om zelf te hosten. Piwik PRO ondersteunt ook uw naleving van AVG en CCPA door u een speciale toestemmings- en gegevensverzoekmanager te bieden. Lees hier meer: [EN] Is Google Analytics AVG-conform?

Hoe houdt Piwik PRO statistieken van websites bij zonder persoonlijke gegevens te verzamelen?

Piwik PRO biedt twee methoden voor het verzamelen van niet-persoonlijke gegevens: 1) Anonieme tracering - verzamelt sessiestatistieken zonder gebruik te maken van gebruikersidentificatie. Deze methode kan worden gebruikt als alternatief voor opt-in tracering, wanneer een bezoeker uw verzoek om toestemming negeert of afwijst. 2) Nul-identiteit tracering - verzamelt statistieken over handelingen zonder gebruik te maken van identificatie van bezoekers of sessies Beide methoden zijn optioneel en vormen een goed alternatief voor de standaard alleen opt-in tracering. Lees dit artikel voor meer informatie.

Hoe kunt u met Piwik PRO de gegevens van marketingpagina's, applicaties en zones na aanmelding met elkaar verbinden om de volledige customer journey te reconstrueren?

Piwik PRO geeft u volledige controle over uw gegevens en de nodige instrumenten om de privacy en veiligheid ervan te garanderen. Hierdoor kunt u op een veilige manier unieke gebruikersidentificatie (zoals e-mailadressen) en gevoelige data verzamelen van zones na aanmelding van uw websites en apps (zoals e-platformen voor gezondheidszorg of transactionele pagina's). Zo kunt u bezoekers over sessies en kanalen heen herkennen om hun volledige journey te reconstrueren. Lees er hier meer over.