Stap over van Google Analytics naar Piwik PRO – meer flexibiliteit en gegevenskwaliteit met behoud van de belangrijkste functies

Ontvang intensieve ondersteuning, privacy-naleving en een volledige customer journey die persoonlijke gegevens kan omvatten

Hoe Piwik PRO Google Analytics (gratis en 360) overtreft

Naleving van privacy en veiligheidsvoorschriften

Verzamel gegevens met volledige inachtneming van de wetgeving inzake privacy en veiligheid, waaronder AVG, CCPA en HIPAA. Maak naleving gemakkelijker met een geïntegreerde Consent Manager en gegevensverzoeken.

Meer gegevens over uw publiek

Ontvang tot 70% meer gegevens* zonder de privacy van de gebruiker te schenden. Gebruik software die niet wordt tegengehouden door advertentieblokkers en waarmee u gegevens op sessieniveau kunt verzamelen over bezoekers die uw verzoek om toestemming weigeren of negeren.

Volledige controle over gegevens en de locatie ervan

SLA gegevens op waar u wilt: op een openbare cloud in de VS/EU, een privécloud op meer dan 60 locaties of op uw eigen servers. Ongeacht de infrastructuur, blijft u de enige eigenaar van de verzamelde gegevens.

De volledige customer journey

Analyseer het gebruikersgedrag op websites, apps, SPA’s en zelfs beveiligde zones na aanmelding, terwijl alle privacymaatregelen in acht worden genomen. U hoeft geen gegevens over sessies en platforms meer aan elkaar te rijgen.

Geen hitlimieten, ongesamplede en onbewerkte gegevens

Werk met een volledige verzameling gegevens over uw bezoekers, niet alleen met een sample. Gebruik analytische gegevens in meer contexten dankzij integraties met BI-tools en toegang tot onbewerkte gegevens.

Intensieve klantenservice

Krijg hulp van een speciale accountmanager en een technisch team: gepersonaliseerde onboarding, productimplementatie, training en extra professionele dienstverlening voor aangepaste add-ons.

* Vergeleken met de hoeveelheid gegevens die wordt verzameld met alleen opt-in tracering, gebaseerd op typische toestemmingspercentages sinds AVG van kracht is

Snel aan de slag na de overstap

Eenvoudige implementatie

Implementeer ons platform met één enkele traceringstag. Configureer vervolgens uw gegevensverzameling met een tag manager die op dezelfde manier is ingesteld als de Google Tag Manager (gebruik uw bestaande tags en gegevenslaag).

Ondersteuning tijdens de migratie

U kunt op onze hulp rekenen bij het in kaart brengen van uw bedrijfsdoelstellingen in rapporten en dashboards. Op verzoek importeren we zelfs uw instellingen van Google Analytics voor gegevensverzameling en tags.

Vertrouwde omgeving

U hoeft niet opnieuw alles te leren. Gebruik een analytics platform op basis van dezelfde analytics concepten en met een vergelijkbare UI als Google Analytics.

Veilige integratie met Google Ads en Search Console

Krijg toegang tot rapporten van Google Ads en Google Search Console zonder uw gegevens te delen met het Google-ecosysteem.

Gebruikersvriendelijke aangepaste rapporten

Maak aangepaste rapporten en dashboards van alle mogelijke dimensies en metrische gegevens met een moderne drag-and-drop editor.

Flexibele prijsniveaus

Uw prijs wordt aangepast aan het dataverkeer, uw hostingvoorkeuren en het niveau van de gewenste klantenservice.

Piwik PRO Analytics Suite is een goede keuze voor overheidsorganisaties. We hebben het vertrouwen dat de gegevens die we verzamelen echt veilig zijn, met de goed ingestelde privacycontroles. De interface is eenvoudig, onze analisten kunnen snel alle gegevens krijgen die ze nodig hebben, en met de API kunnen ze de onbewerkte gegevens gebruiken om de analyse verder uit te diepen. Het platform stelt ons echt in staat om uit te groeien tot een meer gegevensgestuurde organisatie.

Martijn Warmoeskerken
Senior adviseur Communication Research
Dienst voorlichting en communicatie van de Nederlandse regering

Ontvang de voordelen van Piwik PRO zonder belangrijke functies te verliezen

Piwik PRO biedt alle belangrijke functionaliteiten van Google Analytics, zoals event tracking, metrische gegevens van sessies en aangepaste dimensies. Bekijk wat u nog meer kunt doen met Piwik PRO:

Piwik PRO Google Analytics Google Analytics 360
Berekende metrische gegevens
Geavanceerde funnels
User flow rapporten
Aangepaste rapporten
Intuïtieve drag-and-drop rapport editor
Toekenning via meerdere kanalen
Meta-sites
Volledige integratie met Google Ads, Search Console en Google Tag Manager
BigQuery toegang tot onbewerkte gegevens
Geïntegreerde Consent Manager
Geïntegreerde tag manager
Integratie met Customer Data Platform
Speciale accountmanager en speciaal ondersteuningsteam
Bekijk gedetailleerde vergelijkingen tussen Piwik PRO en Google Analytics (gratis en 360)

Vul het formulier in om een demo te boeken en ontdek hoe u kunt profiteren van Piwik PRO

Tijdens de demo:

  • Vergelijkt u functiesets en beperkingen van Google Analytics en Piwik PRO
  • Leert u hoe Piwik PRO helpt te voldoen aan internationale wetgeving inzake gegevensbescherming, zoals AVG, CCPA, HIPAA en LGPD
  • Ontdekt u wat voor professionele ondersteuning en training u ontvangt tijdens de migratie en het dagelijkse gebruik van Piwik PRO

Vraag een persoonlijke demo aan

Stuur het formulier op – dan zal een Piwik PRO-vertegenwoordiger zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om over te schakelen van GA naar Piwik PRO?

De gelijkenissen tussen de UI's van Google en Piwik PRO, de compatibiliteit van de gegevenslagen, de intensieve ondersteuning en de gespecialiseerde training maken de overschakeling voor u zo eenvoudig mogelijk. In de meeste gevallen duurt het hele proces 1 tot 4 weken.

Hoe weet ik hoe ik alles moet instellen in Piwik PRO om mijn website te kunnen volgen?

Ons technische team zorgt ervoor dat uw Piwik PRO operationeel is, en klaar om gegevens over uw bezoekers te verzamelen. Als u vragen heeft, kunt u ook contact opnemen met uw speciale accountmanager en uitgebreide helpdesk-artikelen bekijken.

Wat zijn de maandelijkse hitlimieten van Google Analytics, Google Analytics 360 en Piwik PRO?

De hitlimiet van gratis Google Analytics is 10M. In Google Analytics 360 en in Piwik PRO ligt de limiet hoger dan 500M. Google Analytics 360 schakelt echter automatische gegevenssampling in na 100M hits, terwijl u met Piwik PRO werkt met 100% van uw gegevens.

Wat zijn de verschillen tussen de prijsniveaus van Google Analytics en Piwik PRO?

Met Google Analytics kunt u een gratis productversie gebruiken of upgraden naar Google Analytics 360 voor een prijs die vaak begint bij $150K. Met Piwik PRO beschikt u over flexibelere prijsniveaus en krijgt u meer waar voor uw geld. Ga naar onze pagina met prijzen om er meer over te lezen en een offerte aan te vragen.

Op welke manier verzamelt en verwerkt Piwik PRO de gegevens anders dan Google Analytics? Waarom kunnen we met deze aanpak eenvoudiger voldoen aan gegevensvoorschriften, zoals AVG, CCPA en HIPAA?

Google Analytics verspreidt uw gegevens over verschillende serverlocaties en gebruikt ze om haar eigen diensten te verbeteren. Met Piwik PRO slaat u uw gegevens op in een gekozen datacenter of op uw eigen servers en deelt u ze met niemand. Dit maakt het eenvoudiger om te voldoen aan de wetgeving inzake gegevensbeveiliging zoals HIPAA en beschermde gezondheidsinformatie op een wettige manier te verwerken. Piwik PRO ondersteunt ook uw naleving van AVG en CCPA door u een speciale toestemmings- en gegevensverzoekmanager te bieden. Lees hier meer: Is Google Analytics AVG-conform?

Hoe houdt Piwik PRO statistieken van websites bij zonder persoonlijke gegevens te verzamelen?

Piwik PRO biedt twee methoden voor het verzamelen van niet-persoonlijke gegevens: 1) Anonieme tracering - verzamelt sessiestatistieken zonder gebruik te maken van gebruikersidentificatie. Deze methode kan worden gebruikt als alternatief voor opt-in tracering, wanneer een bezoeker uw verzoek om toestemming negeert of afwijst. 2) Nul-identiteit tracering - verzamelt statistieken over handelingen zonder gebruik te maken van identificatie van bezoekers of sessies Beide methoden zijn optioneel en vormen een goed alternatief voor de standaard alleen opt-in tracering. Lees dit artikel voor meer informatie.

Hoe kunt u met Piwik PRO de gegevens van marketingpagina's, applicaties en zones na aanmelding met elkaar verbinden om de volledige customer journey te reconstrueren?

Piwik PRO geeft u volledige controle over uw gegevens en de nodige instrumenten om de privacy en veiligheid ervan te garanderen. Hierdoor kunt u op een veilige manier unieke gebruikersidentificatie (zoals e-mailadressen) en gevoelige data verzamelen van zones na aanmelding van uw websites en apps (zoals e-platformen voor gezondheidszorg of transactionele pagina's). Zo kunt u bezoekers over sessies en kanalen heen herkennen om hun volledige journey te reconstrueren. Lees er hier meer over.