Terug naar blog

Piwik PRO Core, een gratis abonnement voor Piwik PRO Analytics Suite, is nu openbaar beschikbaar

News & Releases

Geschreven door , , ,

Gepubliceerd september 22, 2021 · Bijgewerkt maart 21, 2024

Piwik PRO Core, een gratis abonnement voor Piwik PRO Analytics Suite, is nu openbaar beschikbaar

We hebben de afgelopen vijf jaar veel positieve ontwikkelingen gezien op het gebied van privacy op het internet. De AVG werd van kracht en overal ter wereld begonnen regelgevers datalekken en onzorgvuldige verzameling van gegevens serieus te nemen. Dat is het goede nieuws.

Het slechte nieuws is dat we ook nog steeds zien dat grote spelers in AdTech, MarTech en analytics routinematig hun ogen sluiten voor gegevensprivacy. Internetgebruikers gaan steeds agressiever te werk bij het blokkeren van elke vorm van gegevensverzameling en activering. Het vertrouwen op het internet is nog nooit zo laag geweest.

Het is een goed moment voor een publieke lancering van onze nieuwste creatie: het Piwik PRO Core-abonnement. Het geeft iedereen de mogelijkheid om ambitieuze analytics-projecten op te zetten en tegelijkertijd vertrouwen op te bouwen met een privacyvriendelijke aanpak. De gebruikers met een vroege toegang hadden de kans om het abonnement te testen. Hun reactie heeft ons laten zien dat er een grote behoefte aan en belangstelling voor een kosteloos, krachtig en aan de normen voldoend analytics-platform is.

Wat is Piwik PRO Core?

Piwik PRO Core is een gratis abonnement voor Piwik PRO Analytics Suite. Het is geen proefversie – het zal altijd gratis zijn. We hebben het gemaakt voor zowel analytici als mensen met minder ervaring op dit gebied. Gebruikers van het Core-abonnement kunnen de customer- en user journey analyseren in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, de overheid en het onderwijs.

Piwik PRO Core is vanaf vandaag (22 sept 2021) publiek beschikbaar.

Gegevensprivacy

Verantwoorde gegevensverzameling en een toewijding aan privacy komen op de eerste plaats in Piwik PRO Core, zoals bij alles wat we aanbieden.

Personen zijn eigenaar van hun persoonsgegevens op het internet volgens de AVG en vele andere wetten inzake gegevensprivacy. Dus iedereen die aan analytics doet, heeft een goede manier nodig om toestemming te vragen. Het Piwik PRO Core-abonnement bevat onze Consent Manager om precies die reden. 

Bezoekers krijgen weer controle over hun gegevens doordat ze de keuze krijgen om al dan niet toestemming te geven. Consent Manager is ook geïntegreerd met de modules Analytics en Tag Manager, wat betekent dat het verzamelen en delen van gegevens alleen zal gebeuren in overeenstemming met de juiste toestemming.

Volledige controle over de verzamelde gegevens maakt ook deel uit van het Piwik PRO Core-abonnement. Veilige cloudhosting in de Europese Unie is vanaf de release beschikbaar en meer locaties zullen spoedig volgen. Waar de host-servers zich ook bevinden, Piwik PRO Core-gebruikers bepalen waar verzamelde gegevens worden opgeslagen. Piwik PRO zal deze gegevens nooit delen met iemand anders of overdragen naar een andere locatie.

Een transparant bedrijfsmodel

Wij kunnen op deze manier werken dankzij ons eenvoudige en transparante bedrijfsmodel. Piwik PRO verdient geld met de verkoop van Enterprise-abonnementen. Deze abonnementen hebben meer modules, acties en hosting-opties dan beschikbaar zijn in het Core-abonnement. 

We hopen dat door het Core-abonnement meer mensen de Piwik PRO Analytics Suite gaan gebruiken. Wij hebben en zullen nooit geld willen verdienen aan gegevens die met onze software zijn verzameld.

Wat maakt Piwik PRO Core anders?

Onze bedoeling met Piwik PRO Analytics Suite is altijd geweest om klanten krachtige analysemogelijkheden te bieden samen met belangrijke privacy- en beveiligingsfuncties. Piwik PRO Core is niet anders.

Gebruikers van het Core-abonnement krijgen toegang tot een volledige set gegevensverzamelings- en rapportagefuncties – tagbeheer, user flow, multi-channel-bijdrage en meer. Meerdere privacymodi voor gegevensverzameling en toestemmingsbeheer maken het eenvoudig om gegevens te verzamelen, analyseren en beheren op een privacyvriendelijke manier.

We hebben het Piwik PRO Core-abonnement ontwikkeld op een manier dat het goed kan werken voor een breed scala van situaties:

  • Afkomstig van Google Analytics. Voel u thuis met een vertrouwde interface en alle geavanceerde analysefuncties (plus enkele extra’s zoals directe toegang tot onbewerkte gegevens).
  • Afkomstig van een open source tool of een in-house oplossing. Profiteer vanaf het begin van krachtige functies op een snel platform – u hoeft geen extra add-ons te kopen of ze zelf te maken. Piwik PRO biedt meetgegevens en rapporten volgens industriestandaarden, die zijn gebouwd op een back-end dat is geoptimaliseerd voor analytische operaties.
  • Een nieuw analytisch project starten. De installatie is snel en eenvoudig. We werken hard aan het perfectioneren van onze trainingsmaterialen en het bouwen van meer manieren om ondersteuning te krijgen van de groeiende community van Piwik PRO-gebruikers.

Verschillen met het Piwik PRO Enterprise-abonnement

We zullen doorgaan met de verkoop van het Enterprise-abonnement voor Piwik PRO Analytics Suite. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen het Core-abonnement en het Enterprise-abonnement.

  • Gegevenslimieten: Het Core-abonnement heeft een maximum van 500.000 acties per maand. Met het Enterprise-abonnement kunt u uw maandelijkse geschatte trafficvolume kiezen, van <5M tot 1B+ acties per maand.
  • Gegevensbehoud: Het Core-abonnement geeft u 14 maanden gegevensbehoud. Met het Enterprise-abonnement is dat 25 maanden of meer (op aanvraag).
  • Ondersteuning en klantenservice: Het Core-abonnement omvat geautomatiseerde onboarding, een communityforum en helpcentrummaterialen. In het Enterprise-abonnement krijgt u een eigen accountmanager en ondersteuningsteam. Zij helpen u bij het opzetten van rapporten en dashboards, bieden u gepersonaliseerde onboarding, training, doorlopende ondersteuning en extra professionele diensten voor aangepaste add-ons.
  • Aantal modules: Het Core-abonnement omvat drie van de vier beschikbare Piwik PRO Analytics Suite-modules: Analytics, Tag Manager en Consent Manager. De module Customer Data Platform is alleen beschikbaar voor klanten met het Enterprise-abonnement.
  • Hosting-opties: Het Core-abonnement is alleen beschikbaar met cloudhosting (voorlopig alleen in DE). Met het Enterprise-abonnement kunt u kiezen tussen cloud (DE, NL, SE, FR, VS of HK), privécloud in een speciale database of speciale hardware (meer dan 60 Azure-regio’s en Orange Cloud en Elastx, beide in Europese handen). Met de optie Bring Your Own Key van de privécloud (speciale database) kunnen met Orange analytische gegevens worden versleuteld met de sleutel van de klant, maar deze optie is alleen van toepassing op oplossingen die op Orange worden gehost.
  • Beschikbaarheid van Enterprise-functies en -integraties: Het Core-abonnement omvat niet single sign-on (SSO) of white labeling. Deze zijn allemaal beschikbaar in het Enterprise-abonnement.

Hoe u toegang krijgt tot Piwik PRO Core

Om toegang te krijgen, hoeft u alleen maar uw Piwik PRO Core-account aan te maken

Onze uitgebreide onboardingmaterialen en artikelen in het helpcentrum begeleiden u bij installatie, configuratie en dagelijks gebruik van ons platform. Als u meteen in de details van analytics wilt duiken, ga dan naar ons nieuwe communityforum en doe mee aan de discussie! We zien u daar.

Schrijver

Karolina Lubowicka

Senior Content Marketer and Social Media Specialist

An experienced copywriter who takes complex topics of data privacy & GDPR and makes them understandable for all. LinkedIn Profile

Zie meer berichten van deze auteur

Schrijver

Karolina Matuszewska

Senior Content Marketer

Writer and content marketer. Transforms technical jargon into engaging and informative articles.

Zie meer berichten van deze auteur

Schrijver

David Street

Writer, marketer and data+stats specialist with a left and a right brain | LinkedIn profile

Zie meer berichten van deze auteur

Schrijver

Sebastian Synowiec

Content Marketing Specialist

Sebastian throws user experience, web analysis and data protection into a pot and shakes it up with creative writing. At Piwik PRO, he delivers easy to read content about new developments and complex topics for various target groups.

Zie meer berichten van deze auteur