Terug naar blog

Realtime rapportage: De volledige handleiding

Use cases Web Analytics

Geschreven door

Gepubliceerd juni 26, 2024

Realtime rapportage: De volledige handleiding
SAMENVATTING
 • Realtime rapportage in analyse betekent het genereren en leveren van rapporten over gegevens die in realtime worden verzameld en geüpdatet. Dit stelt bedrijven ertoe in staat rechtstreeks hun activiteiten, prestaties en belangrijkste statistieken in de gaten te houden, waardoor ze snel beslissingen kunnen nemen en tijdig acties kunnen uitvoeren.
 • Realtime analyse vormt een doorbraak voor veel bedrijven, zoals uitgevers, webwinkels, reclamebureaus en evenementenbedrijven.
 • Realtime rapportage heeft veel use cases, waaronder contentprestaties, live verkeersmonitoring voor de verbetering van marketing- en webwinkelcampagnes, productlanceringen en website-implementatie.
 • Laten we, voordat we in realtime gegevensverzameling, -verwerking en -analyse duiken, de belangrijkste stappen bekijken die u op uw reis voorbereiden. Deze omvatten het bepalen van duidelijke doelstellingen, het kiezen van de juiste analyseleveranciers, het aanpassen van dashboards voor verschillende gebruikers en het verzekeren van de kwaliteit en consistentie van gegevens.

Niet elk bedrijf heeft de optie nodig om in een kwestie van seconden toegang te krijgen tot gegevens en hiernaar te handelen. Aan de andere kant is realtime en neartime analyse steeds harder nodig en wordt het steeds populairder. Met realtime rapportage kunnen organisaties snelle en effectieve beslissingen nemen op basis van gegevens. Door realtime gegevens in de gaten te houden, kunt u uw activiteiten stroomlijnen, opkomende trends ontdekken, contentstrategie verfijnen, de verkoop stimuleren en marketingcampagnes en het beheer van gebeurtenissen verbeteren.
 
Of u nu nieuw bent op het gebied van realtime rapportage of het al gebruikt en simpelweg inspiratie zoekt voor meer verbeteringen op basis van realtime gegevens: hier bent u op de juiste plek.

Table of contents

 1. Wat is realtime rapportage?
 2. Voordelen van realtime rapportage
 3. Wat zijn de use cases van realtime rapportage?
  1. Realtime gegevens voor verbetering van contentanalyse
  2. Realtime gegevens om aankooppercentages en conversies te verhogen
  3. Realtime gegevens om marketingcampagnes te optimaliseren
  4. Realtime gegevens om verkeer te monitoren bij live online evenementen
  5. Realtime gegevens om productlanceringen te verbeteren
  6. Realtime gegevens voor betere website-implementatie
  7. Realtime gegevens om UX te verbeteren
 4. Tips voor de implementatie van realtime rapportage
 5. Hoe kiest u een analyseplatforms voor realtime rapportage?
 6. Veelgestelde vragen

Wat is realtime rapportage?

Realtime rapportage in analyse betekent het genereren en leveren van rapporten over gegevens terwijl deze worden verzameld en geüpdatet. Realtime gegevensrapporten kunnen aangeven hoeveel mensen op dit moment uw website bezoeken of uw app gebruiken, waar ze mee communiceren en welke doelen ze omzetten.
 
Als een marketeer of analist kunt u deze gegevens gebruiken om snel te reageren op de prestaties van uw marketingcontent en -campagnes, deze dynamisch te beheren of afwijkingen op te sporen.
 
Omdat realtime dashboards de meest recente gegevens visualiseren, zijn ze ook handig als u tijdgevoelige informatie wilt analyseren, zoals operationele gegevens, verkoopcijfers en voorraadgerelateerde statistieken, en op de hoogte wilt blijven van de laatste wijzigingen.
 
U kunt realtime dashboards aanpassen zodat ze de belangrijkste gegevens weergeven en zo het dagelijks beheer eenvoudiger maken. Met het dashboard kunt u rapportages verbeteren door meerdere gegevensbronnen in één enkel beeld te combineren. Dit beeld kan gedeeld worden met verschillende teams en stakeholders binnen uw organisatie.

Realtime gegevensverzameling en -verwerking

Bezoekers komen naar de website en de gegevens worden verzameld terwijl ze browsen. In realtime rapportage worden de gegevens deels verwerkt en missen ze misschien wat details omdat, voor veel bezoekers, de sessie nog aan de gang is. Dus hoewel we de sessietijd misschien niet weten, hoeveel pagina’s in een sessie werden bekeken of hoeveel tijd op elke pagina werd doorgebracht, weten we wel welke en hoeveel gebeurtenissen plaatsvonden in een gekozen tijdsbestek, bijvoorbeeld 5, 10 of 60 minuten.

Voordelen van realtime rapportage

Met toegang tot realtime gegevens, kunt u:

 • Uw besluitvormingsproces verbeteren voor een concurrentievoordeel: u kunt meer geïnformeerde beslissingen maken, vooral wat betreft tijdgevoelige gevallen. Hiermee kunt u ook tijdige beslissingen nemen in plaats van te wachten op maandelijkse of driemaandelijkse rapporten.
 • De juiste KPI’s bijhouden: als uw bedrijf actief is in een industrie waar realtime gegevens cruciaal zijn voor het evalueren van uw prestaties (u verkoopt bijvoorbeeld tickets voor evenementen of heeft een online magazine), is het een must om toegang te krijgen tot realtime dashboards.
 • Afwijkingen detecteren om snel problemen op te lossen: eventuele afwijkingen of variaties in bijvoorbeeld de campagnegegevens, kunnen snel geïdentificeerd worden. Hierdoor kunnen problemen snel onderzocht en opgelost worden voordat ze escaleren.
 • De efficiëntie van uw marketingcampagnes verbeteren: met realtime analyse ontvangen bedrijven bijna onmiddellijk feedback. Hierdoor kunnen ze beter geïnformeerde marketingbeslissingen nemen en zorgen ze ervoor dat hun campagnes effectief zijn.
 • Samenwerking tussen afdelingen te verbeteren: de meeste platforms die realtime rapportage bieden, vereenvoudigen toegang tot de gegevens en rapporten voor verschillende mensen en teams. Dit betekent dat u eenvoudig belangrijke informatie kunt delen met anderen in de organisatie, zodat alle teams de benodigde informatie hebben om succesvol te zijn. Het weergeven van rapporten in presentatiemodus vergemakkelijkt gegevensvisualisatie nog meer en verbetert de samenwerking tussen teams.
 • Analyse integreren voor beter inzicht: door een realtime API-eindpunt te gebruiken, kunt u realtime gegevens exporteren naar tools van derden. Realtime webanalysegegevens kunnen naar centrale rapportage gehaald worden die in een BI-tool worden beheerd. Daar kunnen ze gecombineerd worden met CMS-metagegevens of videoprestatiegegevens, wat uw inzichten verder verbetert.

“Niet alle bedrijven hebben realtime rapportage nodig, maar het is zeer gunstig voor bepaalde use cases. Het is erg handig om de gebruikerservaring (UX) te verbeteren en het websiteverkeer te monitoren. Met realtime rapportage krijgt u meteen inzicht en kunt u hier snel op inspelen.”

Mehdi Oudjida

Freelance consultant in digitale analyse

Wat zijn de use cases van realtime rapportage?

Realtime rapportage is bijzonder handig in industrieën waar tijdige besluitvorming cruciaal is. Denk hierbij aan uitgevers, webwinkels, evenementenbedrijven en reclamebureaus. Het helpt organisaties uit deze industrieën om te blijven reageren op veranderende omstandigheden, om opkomende trends te identificeren en om nieuwe kansen te grijpen.
 
Hier volgen enkele van de meest praktische use cases voor realtime rapporten en dashboards.

MENING VAN EXPERTS

Mehdi Oudjida

Freelance consultant in digitale analyse

Op basis van mijn ervaring kan ik zeker zeggen dat toegang tot realtime gegevens belangrijk is als u:

 • Tv-campagnes runt die tot aanzienlijke verkeerspieken in uw webwinkel leiden en als u tijdens die pieken uw zaken en technische prestaties in de gaten wilt houden.
 • Van plan bent een aanzienlijk aantal URL’s op uw website om te leiden, de gezondheid van uw webapplicatie wilt beheren en snel mogelijke fouten wilt detecteren.
 • Een A/B-test runt waarbij 50% van het verkeer wordt omgeleid naar de vernieuwde versie van uw website om te controleren hoe dit uw bedrijfsprestaties beïnvloedt.

Realtime gegevens voor verbetering van contentanalyse

Het realtime verzamelen en verwerken van gegevens is meer dan alleen een rapportagemethode: het is een gamechanger voor contentoptimalisatie. Zonder realtime analyse hebben mediateams vaak moeite om te besluiten wat er moet veranderen, alsook wanneer en waarom.
 
Als u een uitgever bent, kunt u door te begrijpen hoe uw publiek omgaat met uw content op verschillende platforms, kanalen en apparaten u om de betrokkenheid van bezoekers op kritische moment te optimaliseren voor uw site. Daarnaast stimuleert het de analyse en personalisatie van content.
 
Hier volgen enkele voorbeelden van hoe realtime gegevens u kunnen helpen de prestaties van uw content te verbeteren:

 • Als de content populair is, kunt u snel nieuwe posts creëren en hiernaar linken vanuit populaire artikelen.
 • Als de content het minder goed doet, kunt u de titel, kop en afbeeldingen aanpassen zodat deze interessanter is voor uw publiek.
 • U kunt verschillende koppen testen en aangezien u realtime feedback ontvangt, kunt u binnen enkele seconden de meest pakkende selecteren.
 • Als uw platform van advertenties afhankelijk is, kunt u de content via realtime inzicht optimaliseren om bezoekers zo lang mogelijk op de pagina te houden.

Dankzij realtime dashboards kunt u op eenvoudige wijze zien en analyseren wie zich op uw site bevindt, waar ze vandaan komen en hoe ze omgaan met uw content. Dit kan uw contentprestaties verbeteren en de samenwerking tussen teams vergemakkelijken. Met gebruik van realtime dashboards kunt u de voordelen van realtime gegevens maximaliseren voor het monitoren van verkeer en de interactie met lezers.

Realtime gegevens om aankooppercentages en conversies te verhogen

Met gegevens in realtime kunt u snel reageren op klantbehoeften. Dankzij realtime gegevens kunt u snel feedback ontvangen over wat wel en niet werkt om nieuwe en terugkerende klanten aan te trekken. Ook kunt u zich hiermee onmiddellijk aanpassen aan veranderende omstandigheden.

Bedrijven hebben een kans van 60% tot 70% om aan een bestaande klant te verkopen, terwijl dit voor een nieuwe klant slechts 5% tot 20% is (Forbes, citaat uit het boek “Marketing Metrics”)

Als u een webwinkel runt, zijn er een paar use cases:

 • Door naar statistieken te kijken zoals het winkelwagen-tot-detail-percentage en het order-tot-detail-percentage, kunt u dynamisch de presentatie van producten wijzigen, vooral voor kortdurende campagnes als Black Friday.
 • U kunt zien welke webwinkelcampagnes wel of niet werken en bijna meteen reageren om te stoppen met geld uitgeven aan advertenties die het niet goed doen.

Voor meer informatie over webwinkelanalyse in Piwik PRO Analytics Suite bekijkt u de volledige aflevering van onze masterclass

Tot slot kunt u met realtime rapportage snel markttrends en verschuivingen opmerken, waardoor u betere beslissingen kunt nemen die campagnes en voorraadbeheer kunnen verbeteren en uiteindelijk de verkoop kunnen stimuleren.

Als u meer wilt weten over webwinkelanalyse, gaat u naar onze webwinkelwebsite of leest u: E-commerce analytics – wat is het en hoe kun je het gebruiken om je bedrijf te laten groeien?

Realtime gegevens om marketingcampagnes te optimaliseren

Als u meerdere marketingcampagnes runt, moet u efficiënt en flexibel zijn. Door de prestaties van uw campagne in realtime in de gaten te houden, kun u deze onmiddellijk optimaliseren op basis van de inzichten die de live gegevens bieden. U kunt zien hoe het doelpubliek op dit moment reageert op campagnes. Ook kunt u ook het aantal bezoekers uit een bepaald gebied analyseren, hun piekactiviteitstijden en de advertenties, e-mails en content die hen het meest aanspreken.

Met realtime rapportage kunt u:

 • Ervoor zorgen dat tracering van campagnes correct wordt uitgevoerd voordat u de campagne lanceert.
 • Snel evalueren of uw campagne de verwachte resultaten oplevert door gegevens in analyses te analyseren.
 • De doelgroep, boodschap of andere kenmerken van onderpresterende campagnes veranderen.

Campagneprestaties kunnen niet alleen worden gemeten op basis van verkeer, maar ook op basis van het aantal conversies per kanaal of type campagne. U kunt het aantal live conversies zien die gerelateerd zijn aan het kanaal/de campagne. Het in de gaten houden van deze conversiepercentages biedt een handige manier om de effectiviteit van verschillende advertentiekanalen te analyseren en vergelijken.

Bekijk hoe Piwik Pro’s realtime dashboard werkt:

Realtime gegevens om verkeer te monitoren bij live online evenementen

Realtime rapportage speelt een belangrijke rol bij live verkeersmonitoring. Realtime gegevens transformeren de manier waarop gebeurtenissen beheerd worden. Door gegevens in realtime te verzamelen, kunt u voorop blijven lopen en weloverwogen beslissingen nemen tijdens live gebeurtenissen.

Hier volgen enkele voorbeelden van hoe realtime gegevens u kunnen helpen:

 • Als u een voetbalwedstrijd in realtime streamt en advertenties wilt lanceren tijdens de stream, kunt u dankzij de monitoring van live verkeer advertenties tijdens een wedstrijd aanpassen aan de hand van het verkeer. Bovendien kunt u aan het hele team realtime rapporten weergeven in presentatiemodus om hun werk slimmer te maken. Dit is vooral handig als u uw dashboard wilt weergeven op een ander scherm of een andere tv.
 • Realtime gegevens kunnen u ook helpen bij het aanpassen van de infrastructuur wanneer u de verkoop lanceert voor populaire evenementen.

Realtime gegevens om productlanceringen te verbeteren

Het starten van een uitrol van een nieuw product is een spannend maar ingewikkeld proces dat aandacht vraagt ​​voor elk detail. Het verbeteren van de productfuncties en het opzetten van een sterke strategie zijn belangrijk voor een succesvolle lancering. Het bijhouden van de statistieken voor uw productlancering is cruciaal in dit proces. U kunt deze statistieken in realtime meten om te bepalen hoe dicht u tijdens de lancering bij het bereiken van uw vooraf gedefinieerde doelstellingen bent.
 
Ook kunt u tijdens een productlancering controleren of alles werkt, of er JavaScript-fouten aanwezig zijn, een aanzienlijke daling in bezoekers of paginaweergaven en of het bijhouden van gegevens (zoals het aantal paginaweergaven) correct werkt.
 
Dit zijn enkele specifieke voorbeelden:

 • U kunt de voortgang in realtime volgen. Als u 150 actieve gebruikers wilt verwerven na de lancering, zal het bijhouden van het huidige aantal actieve gebruikers uw voortgang aangeven.
 • U kunt de voortgang in realtime volgen. Als u 150 actieve gebruikers wilt verwerven na de lancering, zal het bijhouden van het huidige aantal actieve gebruikers uw voortgang aangeven.
 • U kunt de voortgang in realtime volgen. Als u 150 actieve gebruikers wilt verwerven na de lancering, zal het bijhouden van het huidige aantal actieve gebruikers uw voortgang aangeven.

Een realtime lanceringsdashboard opzetten

Met lanceringsdashboards kunt u in realtime uw lanceringsstatistieken monitoren en bijhouden. De resultaten kunnen vergeleken worden met uw verwachtingen en benchmarks om trends, patronen en afwijkingen te identificeren in uw gegevens. Bovendien helpt een lanceringsdashboard u bij de communicatie van uw lanceringsprestaties naar stakeholders en teamleden, waardoor u uw lanceringsstrategie en -tactiek kunt aanpassen. Gegevensbronnen en tools kunnen via API’s of connectors worden verbonden met het dashboard.

Realtime gegevens voor betere website-implementatie

Een goed ontworpen websitelancering is belangrijk om een blijvende indruk te maken op uw gebruikers. En het proces van een websitelancering houdt niet op bij de publicatie ervan. Of u nu een nieuwe website maakt, een bestaande update of twee websites samenvoegt, u kunt realtime gegevens gebruiken om de website te monitoren en een vloeiende implementatie te garanderen. Zo kunt u bijvoorbeeld veranderingen in trends in een kort tijdsbestek in het oog houden. Als het aantal bezoekers gelijk blijft of afneemt, werkt de pagina misschien niet juist.
 
Bekijk hoe realtime analyse u kan helpen:

 • U kunt controleren of alle websitefuncties naar behoren werken. Realtime rapporten kunnen het aantal bezoekers en paginaweergaven tonen, vergeleken tussen desktop en mobiele apparaten (in tabellen of een lijndiagram, om zo veranderingen in trends waar te nemen), wat mogelijke problemen kan aangeven. U kunt JavaScript-fouten volgen onder aangepaste evenementen, zodat dit nog een indicator kan zijn dat alles juist werkt. Ook kan dit tussen apparaattypes vergeleken worden.
 • U kunt controleren of campagnes op de juiste wijze getagd zijn in rapporten in plaats van een tracker debugger te gebruiken.

Realtime gegevens om UX te verbeteren

Een goed UX-ontwerp kan u van de concurrentie onderscheiden. Op een markt waar consumenten veel opties hebben, kan een website of app die superieure bruikbaarheid biedt een belangrijk onderscheid maken. Door realtime analyse in uw strategie te implementeren voor het optimaliseren van de gebruikerservaring, kunt u het gebruikersgedrag beter begrijpen, probleemgebieden opsporen en gegevens gebruiken om de gehele gebruikerservaring te verbeteren.
 
Dit zijn enkele specifieke voorbeelden:

 • U krijgt waardevol inzicht in de voorkeuren van uw gebruikers door nauw in de gaten te houden hoe ze met uw website omgaan, inclusief klik- en scrolgedrag. Deze inzichten, direct afkomstig van gebruikersacties, zijn cruciaal voor het aanpassen van uw UX-ontwerp om bij de huidige markttrends te passen.
 • U kunt identificeren wat de aandacht van de gebruikers trekt door de klikfrequenties (CTR’s) te volgen voor specifieke elementen, zoals banners en CTA’s.

Tips voor de implementatie van realtime rapportage

Zoals u kunt zien, kent realtime gegevens vele toepassingen en kan vrijwel elke organisatie hiervan profiteren. Laten we, voordat we in realtime gegevensverzameling, -verwerking en -analyse duiken, een paar belangrijke stappen bekijken die u op uw reis voorbereiden.
 
Hier zijn wat tips voor een effectieve implementatie van realtime rapportage:

 1. Leg duidelijke doelstellingen vast: Leg duidelijk de doelen en KPI’s vast die u in realtime wilt monitoren. Identificeer de specifieke statistieken en inzichten die het meest waardevol zijn voor gedreven besluitvorming.
 2. Selecteer de juiste analytics-leverancier: Kies de juiste leverancier voor het effectief aanpakken van realtime gegevensverwerking en visualisatie. Overweeg functies als toegang tot de statistieken en dimensies die u nodig heeft, segmentatiemogelijkheden, aanpasbare realtime rapportage, integraties met andere producten als PowerBI, gebruiksgemak en concurrerende tarieven.
 3. Verzeker kwaliteit en consistentie van gegevens: Geef prioriteit aan kwaliteit en consistentie om er zeker van te zijn dat de inzichten die afgeleid zijn van realtime rapportage nauwkeurig en betrouwbaar zijn. Implementeer gegevensvalidatieprocessen en kwaliteitscontroles om problemen met gegevensintegriteit te detecteren en aan te pakken.
 4. Pas dashboards aan voor verschillende gebruikers: Maak op maat gemaakte dashboards die zijn aangepast aan de specifieke behoeften en rollen van verschillende gebruikers binnen de organisatie. Bied relevante inzichten en visualisaties die gebruikers aanmoedigen om snel en efficiënt een geïnformeerde beslissing te maken.
 5. Blijf verbeteren en perfectioneren: Verfijn continu uw realtime rapportageprocessen op basis van feedback, veranderende bedrijfseisen en technologische vooruitgang. Beoordeel regelmatig de effectiviteit van de implementatie van uw realtime rapportage en breng indien nodig aanpassingen aan. Dit wordt ondersteund door gebruiksvriendelijke aanpassingsopties.
 6. Stem af op de bedrijfsstrategie: Stem uw realtime rapportage-initiatieven af op de bredere strategische doelstellingen en prioriteiten van de organisatie. Zorg dat realtime inzicht besluitvormingsprocessen ondersteunt die de bedrijfsgroei stimuleren, klantervaringen verbeteren en de operationele efficiëntie verhogen.

Door deze stappen te volgen, kan uw organisatie realtime rapportagemogelijkheden inzetten waarmee besluitvormers toegang krijgen tot tijdige en bruikbare inzichten om succes te stimuleren.

Hoe kiest u een analyseplatforms voor realtime rapportage?

Wellicht overweegt u om realtime analyse in uw strategie te integreren, of u gebruikt misschien al een analytics-leverancier die realtime rapportagefuncties aanbiedt, maar u bent op zoek naar een gebruiksvriendelijker en aanpasbaar platform.

“Realtime is geen uitzondering als het gaat om het naleven van goede principes. Zoals elk ander meetplan moet het specifiek zijn en de zakelijke, functionele of technische gegevenseisen weerspiegelen waaraan het relevante digitale apparaat moet voldoen. Het bieden van een vaste weergave met basisdimensies en statistieken is slechts een gadget. Toegang tot relevante dimensies en statistieken die alle standaardvelden omvatten, is een mooi begin. Dit is ook een noodzaak om de vrijheid te hebben om uw realtime rapporten te ontwerpen.”

Mehdi Oudjida

Freelance consultant in digitale analyse

Wat uw motivatie ook is, voor het kiezen van een analyseplatforms met realtime rapportagefuncties is een zorgvuldige overweging nodig van de specifieke behoeften, doelen en technische eisen van uw organisatie. Met dit in gedachten moet u de realtime mogelijkheden van het analyseplatform en de visualisatiemogelijkheden ervan evalueren, inclusief de mogelijkheid om gegevens in realtime te verwerken en analyseren, de latentie van de rapportage- en dashboardfuncties en de beschikbaarheid van gebruiksvriendelijke en aanpasbare dashboards. Zorg dat het analyseplatform naadloos kan integreren met uw bestaande systemen en tools en ondersteun uw door gegevens aangedreven strategieën voor besluitvormingsprocessen volledig.

“Realtime gegevens kunnen een doorbraak vormen als deze juist worden gebruikt. Piwik PRO’s nieuwe realtime dashboardfunctie is, zelfs in de alfaversie, veelbelovend. Ik ben dol op het creëren van interactieve dashboards zonder me druk te hoeven maken over steekproefproblemen. Het is eenduidig voor beginners en krachtig voor geavanceerde gebruikers en biedt snelle oplossingen zonder een complex leerproces.

Met deze functie kunt u interactieve dashboards van de grond af aan creëren. U kunt verschillende filters en visualisatietypes toevoegen om de segmenten naast elkaar te vergelijken. Hoewel realtime gegevens waardevol zijn, vormen ze ook een uitdaging. Als u grote aantallen gegevens binnenkrijgt, kan het overweldigend zijn om te bepalen wat belangrijk is. Zoek altijd naar tools waarmee u een lookback-venster kunt gebruiken om zo specifieke tijdstippen te isoleren die u wilt controleren.”

Juliana Jackson

Mobile Apps, Product & AI. Content Creator

U dient ook de beveiligings- en nalevingsvereisten van uw organisatie te overwegen. Zoek naar functies zoals gegevensanonimisatie, veilige hostingopties en naleving van toepasselijke regelgeving zoals AVG en HIPAA.
 
Piwik PRO Analytics Suite biedt realtime rapportagemogelijkheden en onderscheidt zich door:

 • Flexibiliteit: Gebaseerd op onze krachtige dashboardmachine, zodat u vele aanpassingsopties hebt.
 • Vernieuwing van gegevens: Gegevens worden elke 10 seconden vernieuwd.
 • Lookback-venster: Van 5 tot 60 minuten.
 • Segmentering: Analyseer specifieke segmenten van uw gegevens en vergelijk ze moeiteloos voor een beter begrip en bruikbare inzichten.
 • API realtime gegevens: Integreer onze dashboards met uw bestaande systemen voor een ware uniforme ervaring (bijvoorbeeld zodat gegevens naar PowerBI overgedragen kunnen worden).
 • Integraties: Analyseer en activeer eenvoudig uw gegevens dankzij de geïntegreerde modules.
 • Hoge privacynormen: Blijf voldoen aan de privacyregelgeving over de hele wereld.

Piwik PRO’s realtime dashboards stellen u in staat klantgedrag te begrijpen, campagneprestaties te monitoren, live verkeer te traceren, productlanceringen te verbeteren en strategieën meteen aan te passen. Ook zijn ze waardevol wat betreft het monitoren van de website en het garanderen van de vlotte implementatie ervan.

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over het volledig potentieel van Piwik PRO als een geïntegreerd analyseplatform met realtime rapportagemogelijkheden

Veelgestelde vragen

Wat betekent realtime rapportage?

Realtime rapportage verwijst naar het direct of met minimale vertraging leveren van informatie of updates wanneer er zich gebeurtenissen voordoen. Journalisten en gegevensanalisten gebruiken ze om nieuws, updates of inzichten te leveren zodra ze gebeuren. Dit kunnen live broadcasts of continue updates op websites zijn.

Wat zijn realtime gegevens?

Realtime gegevens zijn informatie die wordt verzameld, verwerkt en beschikbaar gemaakt, meteen of met minimale vertraging na de creatie ervan. Ze geven de huidige status weer van een proces of omgeving, zodat gebruikers gebeurtenissen kunnen monitoren terwijl ze plaatsvinden. Deze gegevens worden vaak gegenereerd door analyseplatforms en kunnen verscheidene use cases hebben, zoals het monitoren van live websiteverkeer, advertentiecampagnes, het beheer van gebeurtenissen, enz. Realtime gegevens zijn waardevol voor besluitvorming, analyse en het snel reageren op veranderende omstandigheden.

Waarom is realtime rapportage belangrijk?

Realtime analyse stelt organisaties in staat de kracht van gegevens in realtime te benutten, wat snellere besluitvorming aandrijft, de operationele efficiëntie versterkt, de klantervaring verbetert en een concurrerende voorsprong op de markt geeft.

Wat kunnen realtime gegevens u vertellen?

Realtime gegevens kunnen een breed scala aan informatie leveren, waardoor u gebeurtenissen kunt monitoren en analyseren en erop kunt reageren terwijl ze in realtime plaatsvinden op meerdere kanalen. Ze kunnen trends en patronen onthullen terwijl ze zich voordoen, wat u waardevolle inzichten geeft in het gedrag van uw gebruikers.

Hoe werken realtime rapporten in Piwik PRO?

Piwik PRO biedt realtime rapportagemogelijkheden om websitebezoekers en -activiteiten te traceren terwijl ze plaatsvinden. Dit is hoe realtime rapporten werken in Piwik PRO:

1. Gegevensverzameling: Piwik PRO verzamelt gegevens over de interacties van websitebezoekers, inclusief gebeurtenissen zoals paginaweergaven, aangepaste gebeurtenissen, conversies en meer, met behulp van een JavaScript-trackingcode die op de website is geïnstalleerd.

2. Realtime verwerking: Terwijl bezoekers de website gebruiken, worden hun acties in realtime naar de servers van Piwik PRO verzonden. Piwik PRO verwerkt deze gegevens direct en werkt de realtime rapporten overeenkomstig bij. Realtime gegevens worden deels verwerkt. De uiteindelijke verwerking vindt plaats nadat de sessie is beëindigd.

3. Dashboard: Piwik PRO biedt een realtime dashboard dat de belangrijkste statistieken weergeeft, alsook inzicht biedt in de huidige website-activiteit. Dit dashboard wordt continu geüpdatet om de meest recente bezoekersinteracties weer te geven.

4. Statistieken: De realtime rapporten in Piwik PRO omvatten statistieken zoals het aantal actieve bezoekers, pagina’s die worden bekeken, verwijzers, trefwoorden en gebeurtenissen die in realtime worden getriggerd.

5. Maatwerk: Gebruikers kunnen realtime rapporten aanpassen in Piwik PRO om zich te richten op specifieke statistieken of segmenten van websitebezoekers. Ze kunnen aangepaste dashboards creëren om in realtime op de hoogte te worden gebracht van belangrijke gebeurtenissen of veranderingen.

6. Integratie: Realtime rapportage van Piwik PRO kan worden geïntegreerd in andere analysetools, marketingplatforms of gegevensvisualisatiesoftware om uitgebreide analyseworkflows te creëren en beter inzicht te krijgen in websiteprestaties. Lees meer in onze resources voor ontwikkelaars: Onbewerkte evenementen in realtime, realtime rapporten.

Realtime rapporten in Piwik PRO bieden gebruikers onmiddellijk inzicht in de website-activiteit, waardoor ze bezoekersgedrag kunnen monitoren, de effectiviteit van campagnes kunnen volgen en tijdige optimalisaties kunnen toepassen om de prestaties van de website en de gebruikservaring te verbeteren.

Schrijver

Aleksandra Szczepańska

Senior Content Marketer

Aleksandra is a senior content writer for Piwik PRO’s marketing blog, copywriter, content creator, and former lecturer on content marketing. With 10 years of experience in marketing, she has effectively juggled branding, marketing strategies, and content creation. She uses SEO best practices and digital marketing strategies to help articles rank high. Aleksandra values the impact of a compelling experience in content and employs various techniques in her writing to deliver valuable insight and engage with readers.| LinkedIn Profile

Zie meer berichten van deze auteur