Terug naar blog

Piwik PRO: Een Redelijk Alternatief Voor Webtrends

Web Analytics

Geschreven door

Gepubliceerd maart 26, 2019 · Bijgewerkt mei 18, 2023

Piwik PRO: Een Redelijk Alternatief Voor Webtrends

U hebt een zakelijke behoefte aan veilige en conforme webanalyses. Hoogstwaarschijnlijk komt dit doordat uw organisatie gegevensbeveiliging en privacy zeer serieus neemt. Industrieën als telecom, gezondheidszorg, bankwezen, de overheid en de publieke sector eisen premiebescherming voor de gevoelige gegevens die zij verzamelen. En als uw organisatie in een van hen opereert, dan weet u dat gegevensbeveiliging op de eerste plaats moet komen.

Piwik PRO vs Webtrends

U kunt de vergelijkingstabel downloaden als een PDF-bestand (in het Engels)

Download PDF-bestand

Gegevensprivacy als uw prioriteit

Gezien de explosie van problemen met gegevensprivacy en wijzigingen in het juridische landschap, moet u een leverancier vinden die uw bedrijf begrijpt en u kan helpen om gegevens veilig en op verantwoorde wijze te beheren.

Eén manier om dit te doen is door te kiezen voor on-premises gebruik van uw analyses, waarbij u gegevens onder uw toeziend oog houdt, beveiligd binnen de veilige parameters van uw eigen servers. Een ander voorbeeld is het selecteren van een privécloud, een extern datacenter of het hosten van uw instantie op een beveiligde cloudinfrastructuur met een gecertificeerd datacenter.

Webtrends – het korte verhaal

Tot voor kort bood een grote speler in het veld, Webtrends, zijn klanten een recept voor veilige analyse, on-premises en in de cloud. Webtrends die zelf worden gehost, wordt echter niet langer ondersteund of ontwikkeld.

Ten goede of ten kwade nam het bedrijf de zakelijke beslissing om zich uitsluitend te richten op On Demand, een cloudgebaseerde oplossing. Maar in 2017 werd het vlaggenschipproduct Infinity™ big data platform verkocht aan Oracle. Het resultaat is dat On Demand-software ook niet meer werd bijgewerkt en ondersteund.

Het probleem van het kiezen van de juiste webanalyses oplossen

Dat gezegd zijnde, is het niet eenvoudig om een ​​oplossing te kiezen die u een compleet overzicht van gebruikersinteracties biedt, u helpt klanten te betrekken en u in gelijke tred houdt met de strengste privacyregels. Het is duidelijk dat u de wateren eerst moet testen voordat u zo’n investering maakt.

In de post van vandaag helpen we u bij het zoeken naar een nieuwe analyseoplossing on-premises of een alternatief voor de oplossing die u mogelijk al heeft. We leggen uit wat u van Piwik PRO en Webtrends kunt verwachten om de keuze gemakkelijker te maken.

Piwik PRO en Webtrends

Piwik PRO, opgericht in 2013, biedt een platform met analytics, tag- en consentbeheer, retargeting en data-activeringstools. Het product linkt met privacy door ontwerp, on-premises, cloud hosting en volledige data-eigendom met enterprise-level functies en ondersteuning.

Piwik PRO heeft nu meer dan 100 werknemers aan boord en is het eerste Poolse bedrijf dat toetreedt tot de EIT Digital Accelerator. Deze prestatie werd internationaal erkend en maakte de weg vrij voor Piwik PRO naar de ranglijst van Deloitte van de 50 snelstgroeiende techbedrijven in Centraal-Europa in 2018. En na een reeks grondige audits is Piwik PRO ISO 27001-gecertificeerd, wat internationaal de bekendste en meest geaccepteerde standaard voor informatiebeveiliging is.

Webtrends, een pionier in de online analytics-business, werd opgericht in 1993. Met een lange geschiedenis van analytics-leiderschap biedt het nu een gespecialiseerde analysetool voor SharePoint, testsoftware, zoekdiensten en sociale marketingdiensten. Sinds de deal van 2017 met Oracle is de oplossing voor webanalyse alleen beschikbaar als een legacyproduct.

De juiste software kiezen

Uw bedrijf heeft unieke vereisten. U hebt uw eigen doelen, zakelijke behoeften en middelen bij de hand. Om alles soepel te laten verlopen, is de juiste oplossing vereist. En dat vraagt ​​om onderzoek, zodat u weet wat u van een bepaalde analytische leverancier kunt verwachten.

We hebben het zware werk voor u gedaan – hieronder presenteren we een vergelijking van de verschillende functionaliteiten en functies die worden aangeboden door Webtrends en Piwik PRO.

Maar voordat u de details induikt, moet u goed nadenken over de vereisten van uw organisatie. Het beantwoorden van een paar vragen kan u helpen om te beginnen:

 • Behandelt u uw analysetool alleen of heeft u een toegewijde specialist?
 • Wat voor soort gegevens gaat u verwerken? Persoonlijk identificeerbare informatie, gevoelige persoonlijke gegevens?
 • Wat voor soort ondersteuning en training heb u nodig?
 • Heeft uw organisatie volledige controle over uw gegevens nodig?
 • Hoe strak moet u de gegevensverzameling beheren?

Piwik PRO vs Webtrends

Laten we nu eens kijken naar wat u kunt verwachten van Piwik PRO Analytics Suite en Webtrends Analytics (A9/A10).

Flexibiliteit van gegevensverzameling

We zullen beginnen met te kijken naar de flexibiliteit bij het verzamelen van gegevens. Problemen als hoe lang het duurt om gegevens te verzamelen, verwerken en af ​​te leveren, en vervolgens enkele overwegingen over beperkingen van gegevensretentie. Met Webtrends kunt u 24/7 real-time data verwachten, maar alleen voor bepaalde statistieken, zoals: Paginaweergaven, Bezoeken, Bezoekers, Nieuwe bezoekers, Paginaweergaves per bezoek. Bovendien kan de klant volgens de Standard Data Retention, van het bedrijf dagelijkse/uurlijkse rapportgegevens bekijken binnen een periode van 4 maanden. U kunt deze periode verlengen, maar alleen tegen een extra vergoeding.

Als het gaat om Piwik PRO, varieert de versheid van gegevens binnen een bereik van 15 minuten tot 24 uur. U kunt ook gegevens opslaan voor onbepaalde tijd, zonder extra kosten. Het kan zijn dat een bedrijf gegevens moet bewaren om verschillende redenen, of het nu gaat om wettelijke naleving of gegevensherstelmogelijkheden om gegevens te beschermen die cruciaal zijn voor het bedrijf in geval van overstroming, brand of andere catastrofale gebeurtenissen.

Daarnaast biedt elke leverancier standaard JavaScript-tags, de gouden standaard van online advertenties, ondersteund door meerdere browsers en geschikt voor websites met ingewikkelde paginalay-outs. U krijgt ook mobiele SDK’s, wat betekent dat u speciale Software Developments Kits voor Android en iOS hebt, zodat u eenvoudig uw mobiele apps kunt integreren met Webtrends of de Piwik PRO-service.

Piwik PRO Webtrends Analytics
(A9/A10)
Standaard JavaScript tags en mobile SDKs
Aanpasbare analyse van toegangslogboeken
Tagbuilder, configuratie op afstand en SDK-controles
Gegevensversheid 15 min – 24 uur 24 uur / real-time gegevens alleen beschikbaar voor de volgende statistieken:

 • Paginaweergaven
 • Bezoeken
 • Bezoekers
 • Nieuwe bezoekers
 • Paginaweergaven per bezoek
Gegevensbewaring Onbeperkt (geen extra kosten) 4 maanden (Kan worden verlengd tegen een extra vergoeding)
Variabelen eenmaal verzameld kunnen in een onbeperkt aantal dimensies en rapporten worden gebruikt
Onbeperkt aantal collectievariabelen

Hosting opties

Zoals we eerder al hebben vermeld, is een belangrijk probleem met Analytics waar uw gegevens worden opgeslagen. Dit is vooral belangrijk als uw organisatie gevoelige gegevens verwerkt. Dat geldt voor bedrijven in sectoren als gezondheidszorg, overheid, bankwezen of telecom. Voor deze organisaties zijn de vereisten voor gegevensbeveiliging zelfs strenger vanwege het risico. Ze zijn streng gereguleerd en elke schending van de privacy leidt tot ernstige gevolgen voor het bedrijf.

Webtrends biedt webanalysesoftware on-premises en in de cloud, maar alleen als een legacyproduct. Toen Oracle het Infinity™ platform overnam, was dit het einde van een belangrijk tijdperk. De laatste update van de zelf-gehoste oplossing werd uitgebracht in juni 2017, terwijl de laatste update van de On Demand-versie in September etzelfde jaar werd aangeboden. Simpel gezegd, het product wordt niet meer ontwikkeld. En voor klanten van Webtrends betekent dit dat ze geen updates of upgrades krijgen en niet op echte ondersteuning kunnen rekenen.

Piwik PRO biedt enkele hostingopties. U kunt het implementeren in uw eigen cloudabonnement bij een van onze gecertificeerde cloudproviders. U bent de enige eigenaar van het abonnement. U kunt ook kiezen voor implementatie in een private cloud, waarbij u kunt kiezen voor dedicated database of dedicated hardware. U kunt ook kiezen voor hosting op onze beveiligde cloudservers in de VS en de EU (Duitsland & Nederland). Bovendien kunt u vertrouwen op een volledig redundante Microsoft Azure-cloudinfrastructuur met een SLA van 99% uptime, volledige AVG-naleving en een datacenter met ISO 27001-certificering. Bovendien voldoet de Azure-infrastructuur aan de SOC 2 Type II-norm. U kunt ook kiezen uit Orange Cloud of Elastx, beide in Europese handen.

Daarnaast is een van de prioriteiten van Piwik PRO u te helpen bij het navigeren door de dynamische regelgevingsomgeving rond gegevensprivacy en -beveiliging. Dat is ook de reden waarom het platform eenvoudig te configureren is om aan de wet te blijven voldoen.

Piwik PRO Webtrends Analytics
(A9/A10)
On-Premises ✔ (On-premises wordt gehost in het eigen cloudabonnement van de klant bij een van onze gecertificeerde cloudproviders) Legacy-oplossing beschikbaar.
Laatste productupdate juni 2017
voor versie 9.2d
Cloud ✔ (Beveiligde openbare cloud en twee private cloudopties – een dedicated database en dedicated hardware) Legacy-oplossing beschikbaar.
Laatste productupdate september 2017
voor versie A10

Data-eigendom en -privacy

Met het verschuivende juridische landschap van vandaag wordt het verwerken van gegevens steeds complexer en risicovoller. Voor organisaties waar gegevensprivacy en beveiliging van het allergrootste belang zijn, zijn er bepaalde vereisten waaraan hun analyseverkoper moet voldoen.

Zowel Webtrends als Piwik PRO garanderen dat u de volledige eigendom blijft behouden van de gegevens die u verzamelt. Met ownership komt niet alleen verantwoordelijkheid, maar ook controle, toegang en transparantie van gegevens. Dit betekent dat u op elk gewenst moment toegang heeft tot uw gegevens en er zeker van kunt zijn dat deze correct zijn en afkomstig zijn van een betrouwbare bron.

Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over gegevensverlies, omdat u zowel gegevensredundantie als regelmatige gegevensback-ups hebt.

Webtrends biedt datacollectiecentra in Australië, Nederland en de Verenigde Staten. Maar alle gegevens worden feitelijk verwerkt en opgeslagen in de Verenigde Staten. In het geval van sommige landen, zoals China of Rusland, is dat een ernstige wegversperring. Ze verbieden volledig de opslag van persoonlijke gegevens van hun burgers, tenzij deze worden bewaard binnen hun grenzen.

Met Piwik PRO kunt u de gegevens van uw klanten opslaan op servers die zich in de EU bevinden. Dit wordt ten zeerste aanbevolen als u de gegevens van inwoners van bepaalde landen van de Europese Unie verzamelt en verwerkt. Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u gegevens in Duitsland, Nederland of de VS verwerken en opslaan.

Gratis vergelijking van 5 toonaangevende leveranciers van webanalyses

Vergelijk 40 variabelen van 5 vooraanstaande leveranciers van webanalyse via het web:

Download GRATIS Ebook

In het geval van Piwik PRO blijven klanten in de grote ondernemingen en de publieke sector on-premises eisen vanwege zijn unieke 100% eigendom van gegevens en benadering van de privacy. Welke implementatie-infrastructuur u ook kiest, u behoudt de volledige controle en eigendom van de gegevens die u verzamelt.

Ook is de Piwik PRO Analytics Suite gecontroleerd door en voldoet aan strenge internationale normen door een wereldwijd toonaangevend adviesbureau. Piwik PRO ontving de ISO 27001-certificering, een van de toonaangevende informatiebeveiligingsstandaarden die is ontworpen om bedrijfsnetwerken te beschermen door een informatiebeveiligingsbeheersysteem (ISMS).

Piwik PRO Webtrends Analytics
(A9/A10)
100% dataeigendom
Gegevensback-ups en redundantie
Datacenters In Duitsland, Nederland of VS Datacollectiecentra in Australië, Nederland en de VS.
Alle gegevens worden verwerkt en opgeslagen in de VS.
Aanbevolen voor gegevensgevoelige industrieën:

 • banken
 • overheden
 • telecom
 • gezondheidszorg
Allen on-premises, legacyversie van het product

AVG-problemen

AVG-conformiteit met Webtrends vereist meer inspanning op basis van de kant-en-klare functies. Allereerst vraagt ​​het om extra instellingen en betrokkenheid van het technische ondersteuningsteam van Webtrends. Dat is bijvoorbeeld van toepassing op het minimaliseren van de verzameling van persoonsgegevens. U kunt ook geen gegevens van klanten verwijderen zonder de hulp van het ondersteuningsteam. De informatie die wordt verstrekt over de aanpak van AVG is nogal wazig en vermeldt zelfs geen verzoeken van betrokkenen.

Piwik PRO maakt de naleving van de AVG eenvoudiger door alle noodzakelijke functies in een geïntegreerd pakket te bieden. Het beste voorbeeld is Consent Manager, waarmee u meer kunt doen dan alleen toestemming van bezoekers verzamelen, maar ook automatisch garandeert dat andere delen van het platform alleen gegevens verzamelen in overeenstemming met die toestemmingen.

Als u Webtrends gebruikt, kunt u uw eigen software voor toestemmingsbeheer samenstellen, wat een vrij complexe en tijdrovende onderneming is. Of u kunt zich wenden tot een oplossing van derden, maar de integratie ervan met uw bestaande software kan leiden tot een serieus gedoe.

Piwik PRO biedt u een mechanisme om de verzoeken van uw bezoekers te beheren zoals vereist door AVG: verwijdering van gegevens, rectificatie, toegang en portabiliteit. U kunt de toestemmingsstatus van een individuele bezoeker controleren en bekijken, vervolgens elke aanvraag bekijken en de verwerkingsstatus ervan snel en eenvoudig wijzigen.

Als u uiteindelijk niet de toestemming kunt krijgen die u nodig hebt en het geen optie is om op legitiem belang te vertrouwen, dan kunt u zich wenden tot het verzamelen van anonieme gegevens, wat geen persoonsgegevens zijn onder AVG. Dit betekent dat u nauwkeurige webanalyserapporten ontvangt zonder gevoelige gegevens te verzamelen.

Piwik PRO Webtrends Analytics
(A9/A10)
Anonieme gegevensverzameling
AVG Consent Management
AVG Data Subject Request Management
AVG conformiteit Slechts gedeeltelijk.
Vereist extra installatie
en betrokkenheid van Webtrends
Technische Ondersteuning
Als u meer wilt weten over anonieme gegevensverzameling en AVG, bekijk dan onze blogs:

Gegevensverwerking, connectiviteit & openheid

Naarmate we verder gaan met de vergelijking, zijn er aspecten die nauw verband houden met gegevens en gegevensverwerking die moeten worden geanalyseerd. Deze omvatten integratie en connectiviteit met andere tools, en hoe vrij u data kunt gebruiken. Dit zijn allemaal belangrijke elementen van uw analysesoftware.

In dit opzicht hebben Piwik PRO en Webtrends vrij veel gemeen. Om te beginnen bieden ze niet-volledige gegevens, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het aantasten van de nauwkeurigheid van uw rapporten, ongeacht hoeveel acties u genereert. Vervolgens hebt u op elk gewenst moment toegang tot onbewerkte gegevens via een SQL-poort.

Beide leveranciers helpen u echter te profiteren van een rapportage-API om
verzamelde rapportgegevens te extraheren of de API toe te passen om klantprofielen te verrijken met gegevens die zijn vastgelegd tijdens browsersessies van gebruikers.

Ten slotte kunt u connectoren aansluiten op populaire BI- en gegevensvisualisatiesoftware om uw rapportage te verbeteren en te versnellen en het inzicht in uw gegevens te vergroten voor diepere inzichten en betere besluitvorming.

Piwik PRO Webtrends Analytics
(A9/A10)
Volledige gegevens
Onbewerkte gegevenstoegang via een SQL-poort
Rapportage-API om verzamelde rapportgegevens te extraheren
Streaming-API van details op bezoekersessieniveau
Streaming-API van gebruikersgerichte informatie
Connectoren voor veelgebruikte BI- en gegevensvisualisatiesoftware

Kenmerken en functionaliteiten

Nu is het tijd om naar functies te kijken en te zien welke mogelijkheden elke leverancier biedt. Dit gaat niet alleen over het verzamelen van gegevens, maar ook over hoe u het aankunt en wat u met bepaalde functionaliteiten kunt bereiken.

Met behulp van Webtrends beschikt u over de capaciteit om aangepaste ad-hocrapporten te maken die uw analyse versnellen en u helpen meteen inzicht te krijgen. U kunt ook op maat gemaakte segmenten maken om uw doelgroepen te verkleinen en uw targeting en analyse te verbeteren. Bovendien hebben gebruikers app-analyse met de oude versie van SDK tot hun beschikking; de laatste update is echter opgenomen in 2017.

Met Piwik PRO krijgt u ook aangepaste rapporten en een back-end ondersteund door ClickHouse, een kolomgeoriënteerd databasebeheersysteem waarmee u in realtime rapporten kunt genereren en elke query direct kunt verwerken. Dat versnelt uw werk en helpt u uw campagnes beter te beheren.

Bovendien biedt Piwik PRO een alles-in-één platform, zodat u uw analyse- en marketingmogelijkheden kunt uitbreiden met een tagmanager, product- en app-analyse die zowel in de cloud als op locatie beschikbaar is.

Tag Manager maakt snelle en efficiënte implementatie, aanpassing en afhandeling van tags in het digitale landschap mogelijk zonder uitgebreide technische expertise. En met het gebruik van sjablonen kunt u eenvoudig aangepaste gebeurtenissen, dimensies en variabelen implementeren en beheren.

Met Piwik PRO kunt u uw bezoekers beter begrijpen op een meer gedetailleerd niveau met behulp van de Single Customer View. Het geeft u de capaciteit om uw bezoekers nauwkeuriger te richten, hun pijnpunten te ontdekken en op te lossen tijdens de klantreis. Uiteindelijk zult u effectievere en aantrekkelijkere marketingcampagnes kunnen maken.

Met Product Analytics van Piwik PRO leert u hoe gebruikers in uw app navigeren, welke functies betrokkenheid genereren. Het laat u ook hun digitale footprints volgen, hun stroom van dichterbij bekijken, begrijpen wat hen ertoe aanzet om te converteren, terug te keren of te veranderen. U kunt ontdekken welke waarde uw producten aan klanten bieden.

Met het Customer Data Platform van Piwik PRO kunt u meerdere gegevensbronnen verbinden en alle gegevens samenvoegen die u in het digitale landschap hebt verspreid. Deze samengevoegde gegevens geven u een 360-graden beeld van de on-site en off-site contactpunten van de klantreis. Dankzij CDP kunt u nauwkeurige klantprofielen ontwikkelen en gegevens beschikbaar maken voor andere systemen voor verder gebruik in uw marketingstrategie.

En als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, biedt de Piwik PRO-suite App Analytics, waarmee wordt gemeten hoe gebruikers uw app navigeren en zien hoe aantrekkelijk deze is. Hiermee kunt u de runtime-fouten van uw app vinden en repareren en worden prestatie- en crashrapporten gegenereerd. U kunt al deze bevindingen gebruiken om de in-app-gebruikerservaring te optimaliseren en klantacquisitie en -retentie te vergroten.

Piwik PRO Webtrends Analytics
(A9/A10)
Aangepaste, ad-hoc rapportage
Segmentatie
Tag Manager
(cloud & on-premises)
Productanalyse
(cloud & on-premises)
App-Analyse
(cloud & on-premises)
Legacy-versie van SDK beschikbaar.
Laatste productupdate in 2017
Single Customer View
Customer Data Platform

Flexibiliteit en ondersteuning

Als u alle ins en outs van kenmerken en functionaliteiten kent, is het de moeite waard om te overwegen hoe vrij u de software kunt gebruiken. Of controleer van tevoren of uw leverancier assistentie verleent wanneer u technische problemen tegenkomt.

Zowel Piwik PRO als Webtrends bieden u een zekere mate van flexibiliteit door een onbeperkt aantal pageviews en hits per property aan te bieden. Aan de andere kant heeft u in Webtrends een te complex licentiesysteem dat resulteert in een limiet voor het aantal pagina’s dat kan worden bijgehouden op één exemplaar.

Bovendien moet u als u het oude product van Webtrends gebruikt, vertrouwen op de zelfhulpservice. Als het om kleine problemen gaat, is dat misschien genoeg, maar als er iets ernstigs aan de hand is, is uw situatie niet zo rooskleurig. Misschien moet u een specialist inhuren om het werk te doen.

Met Piwik PRO kunt u optimaal profiteren van de lokale infrastructuur zonder u zorgen te maken over beperkingen. Er is geen limiet op het aantal URL’s en subpagina’s dat u op uw exemplaar installeert en u beslist welk verkeersvolume u nodig heeft.

Piwik PRO ondersteunt en ontwikkelt voortdurend zijn software en voor zelf-gehoste oplossingen is technische assistentie, configuratie en onderhoud vereist. U krijgt een speciale projectcoördinator en u krijgt alle hulp en assistentie die u nodig hebt voor uw instantie. Onze klanten krijgen ook een grondige onboarding.

Als er zich een incident voordoet, moet het ondersteuningsteam ze afhandelen. Bovendien hebt u een reeks nuttige materialen bij de hand, zowel vanuit het Helpcentrum als in een kennisbank.

Piwik PRO Webtrends Analytics
(A9/A10)
Onbeperkt aantal paginaweergaven en hits per property
Onbeperkt aantal properties dat wordt bijgehouden door account
Toegewijde ondersteuning ✖ – voor legacyproducten is
momenteel enkel
zelfhulp beschikbaar

Piwik PRO of Webtrends?

Er is een duidelijk onderscheid tussen deze twee leveranciers en hun aanbod. De belangrijkste betreffen het aantal hulpmiddelen, verschillende functionaliteiten en de aanpak van gegevensprivacy samen met AVG-conformiteit.

We realiseren ons dat er veel aspecten zijn waar u rekening mee moet houden, en alles hangt af van uw specifieke zakelijke behoeften en vereisten. De sleutel is het vinden van een leverancier die u helpt uw ​​middelen beter te gebruiken, uw doelen te bereiken en de processen van uw organisatie te versoepelen.

We hopen dat deze uitgebreide vergelijking meer duidelijkheid heeft gegeven over belangrijke kwesties en u heeft geholpen een beslissing te nemen over de leverancier. En als u besluit over te schakelen naar Piwik PRO, kunt u er zeker van zijn dat we er zijn om u te helpen het goed af te handelen.

Eenvoudige en probleemloze overgang naar Piwik PRO

Het veranderen van de ene leverancier naar de andere wordt vaak gezien als een lastige oefening. Maar dat hoeft het niet te zijn.

Hoe klein of hoe groot uw organisatie ook is, wij kunnen u ondersteuning en advies bieden dat is afgestemd op uw behoeften. Een van onze belangrijkste services is ondersteuning tijdens het hele transitieproces om ervoor te zorgen dat de weg soepel verloopt, en dat uw instantie klaar is voor gebruik in de kortst mogelijke tijd.

Zodra u Piwik PRO hebt ingezet, bieden we gebruikers- en technische trainingssessies die zijn afgestemd op uw expertiseniveau en de behoeften van uw organisatie. We blijven ook 24/7 monitoring en interventie bieden, evenals aanvullende ondersteuning en onderhoudsdiensten onder een op maat gemaakte SLA.

Als u meer wilt weten over hoe we uw organisatie kunnen helpen bij het beheer van het overgangsproces, hoeft u het ons maar te vragen.

Neem contact met ons op

Piwik PRO vs Webtrends

U kunt de vergelijkingstabel downloaden als een PDF-bestand (in het Engels)

Download PDF-bestand

Schrijver

Karolina Matuszewska

Senior Content Marketer

Writer and content marketer. Transforms technical jargon into engaging and informative articles.

Zie meer berichten van deze auteur